5 Unexpected Finds in Kalispell, Montana

Er zijn een paar bestemmingen in Montana die vol zijn van heerlijke verrassingen. Kalispell, Montana is zo’n plek. In het verleden was Kalispell een stad die bekend stond om zijn grotere detailhandelszaken en als een geweldige plek om te verblijven bij het verkennen van nabijgelegen recreatieve attracties zoals Flathead Lake en Glacier National Park. Maar ik moet je zeggen dat na twee volle dagen daar te hebben doorgebracht, ik ervan overtuigd ben dat Kalispell veel meer is dan alleen een plek om je hoofd te leggen of bulkboodschappen te halen.

In vijf woorden: Kalispell is eigenlijk best cool.

Het uitzicht op Kalispell vanuit Lone Pine State Park. Foto: Chuck Haney (met dank aan Discover Kalispell)

Nadat ik een tijdje in Kalispell (de grootste stad van de Flathead Valley) had doorgebracht, was ik letterlijk verrukt over wat het allemaal te bieden had. En hoewel ik zou kunnen doorzeuren over alle verschillende kenmerken, zijn dit de 5 dingen die me het meest zijn opgevallen.

1. Het eten. Hoewel Kalispell van oudsher niet bekend staat om zijn culinaire scene, zal de stad je zeker verrassen met zijn voedselaanbod. Probeer voor het ontbijt The Knead Cafe. Voor de lunch kunt u terecht bij de pizza van Moose’s Saloon, een instituut in Kalispell. Neem een zakmes mee (of vraag een van de plaatselijke bewoners om hun mes te lenen) om je initialen in het hout te kerven. En voor het avondeten kunt u een hamburger eten bij Hop’s Downtown Grill of de Montana BBQ proberen bij DeSoto Grill.
Vooropmerking: Als u naar DeSoto gaat, bestel dan de gerookte chili zalm. Geloof me maar.

Moose’s Saloon. Een absolute must in Kalispell.
Sliders bij DeSoto Grill.

2. Het Conrad Mansion Museum. Tijd voor de waarheid: Ik heb het Conrad Mansion Museum in Kalispell al vaker bezocht dan ik kan tellen. Er was echter iets anders aan mijn meest recente bezoek aan het museum en dat was onze rondleidster, Cindy. Ze zag er helemaal uit (en had de jurk gemaakt die ze droeg) en vertelde inzichten en verhalen over het landhuis en de familie Conrad die ik nog nooit eerder had gehoord. In wezen bracht ze het verhaal en de geschiedenis van het museum tot leven op een manier die ik nog nooit eerder had meegemaakt.

Het terrein van het landhuis. Foto: Donnie Sexton
De theesalon in het Conrad Mansion.
Orspronkelijk zilveren theeservies van de familie Conrad.

3. Leuke winkeltjes. Als je me kent (en velen van jullie kennen me, in ieder geval via deze blog), weet je dat ik dol ben op winkelen. En tijdens dit bezoek ben ik naar een paar winkels in Kalispell geweest waar ik nog nooit eerder was geweest, waaronder Think Local en The Toggery (ze hebben ook een vestiging in Whitefish). En ik moet je zeggen, Think Local blies me weg! Als iemand die dol is op made in Montana-artikelen, was het alsof mijn droom uitkwam.

Um, het is waar.
Montana-lovin’ mokken.
Mijn favoriete nieuwe beanie.

4. De trolleytour. Als je met een groep naar Kalispell komt (of het nu om familie, een meidenuitje, een groepsreis of een schoolgroep gaat), neem dan een tour met Montana Trolley Co. Het is een erg leuke manier om Kalispell te zien en meer te leren over de historische aspecten van de stad.

All aboard! (Dat heb ik altijd al willen zeggen).

5. Kalispell Brewing Company. Oké, we weten allemaal dat ik al een aantal keer naar Kalispell Brewing Company (in het centrum) ben geweest, maar ik vind dit echt een van de beste plekken in Kalispell. Cole en Maggie (het man en vrouw team dat eigenaar is van de brouwerij) zijn fantastisch en ze maken geweldig bier (plus ze hebben wortelbier en light frisdrank op de tap voor degenen onder ons – zoals ik – die niet drinken). En als dat nog niet genoeg is, hun tapkamer heeft zo’n leuke vibe en is een familie-vriendelijke locatie.
Sidenote: als je in Kalispell bent tijdens de zomer, zorg ervoor om te controleren hun dakterras.

Hallo, oude vriend.
Gelukkig!

Jouw beurt: wat zou jij toevoegen aan de lijst met leuke dingen om te doen of te zien in Kalispell, Montana?

xo,
TT

Februari 24, 2016

Gerelateerd: Flathead Corridor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.