Play Dough Magnets

Een activiteit die we bijna elke dag doen is speelklei. Onlangs speelden we met Kool-Aid Play Dough en bedacht ik deze eenvoudige, schattige valentijnsknutsel. Eerst heb ik het deeg met een deegroller uitgerold.

Ten slotte hebben we met een koekjesknipper een paar vormen uitgesneden.

Daarna heb ik de jongens hun duimen in het deeg laten steken om de vorm van een hart te maken. Ik heb ook hun namen met potlood gestencild.

Daarna bakte ik het speeldeeg. Wist je dat je speeldeeg ook kunt bakken? Ik moest het even googlen, maar het werkt echt. En ik ben waarschijnlijk de enige die niet wist dat je speeldeeg kunt bakken!

Ik heb het speeldeeg ongeveer 30 minuten op 200 graden op een bakplaat in de oven gezet. Ik controleerde ze elke 5-10 minuten en haalde ze eruit als het er droog begon uit te zien en aan te voelen. Ik heb ook siliconen hartjes gebruikt om hartvormig speeldeeg te bakken. Die heb ik langer laten liggen dan de hartjes op de bakplaat

Daarna heb ik ze op een koekplaat gelegd en helemaal laten drogen. Ik hou van het glinsterende rode speeldeeg!! Het is eigenlijk het speeldeeg dat we met Kerstmis hebben gemaakt.

Tot slot heb ik een magneet op de achterkant gezet en ze op onze koelkast gehangen. Je kunt ze ook gebruiken als presse-papier of gewoon als decoratie. Als je er een gaatje in prikt voordat je ze in de oven zet, kun je er lint doorheen rijgen en ze ergens als versiering ophangen.

Zo zie je maar… een eenvoudig, leuk knutselwerkje om te maken voor Valentijnsdag. Het zou een leuk cadeau zijn voor opa en oma! Fijne dag nog!

Sharing is caring!

1024shares
  • Facebook38
  • Twitter
  • Pinterest986

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.