Reddit – AfterEffects – Probleem met geen audio in AE na importeren project uit PP

Het probleem lijkt intermitterend te zijn – wat het lastig maakt een diagnose te stellen.

Ik zit op een PC win7. 32gb ram. i5 cpu. NVIDIA NVS 310.

Ik vrees dat het probleem kan worden gerelateerd aan mijn workflow. Mijn raw AVCHD (.MTS) bestanden met 2-kanaals audio (van een SONY cam) staan op mijn C schijf, maar mijn project bestanden staan allemaal op een netwerk schijf (corp omgeving). De reden voor deze workflow is om automatisch een back-up te maken van mijn projectbestanden en handmatig een back-up te maken van mijn BIG raw bestanden van de camera – die ik vanwege de grootte niet op het netwerk kan hebben.

Ik heb de volledige AVCHD-mappen op mijn C-schijf. Vervolgens importeer ik de clips in PP en bewerk ze. Vervolgens importeer ik (met behulp van dynamische link) het PP project bestand in AE. Dit werkte tot nu toe prima. En dan. Poef. Geen audio. AE project windows laten zien dat er audio is 48k/ 32 U / stereo en ik krijg de audio toggle in de tijdlijn. Maar geen audio op “period preview” en geen golfvorm. Er is geen probleem met audio in PP.

Als ik de MTS bestanden direct importeer heeft het audio en werkt het prima. Maar ik wil geen workaround. Ik wil mijn workflow repareren. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met kras schijven en gerenderde preview bestanden. Ik heb net gemerkt dat ik mijn C-schijf gebruik als scratch-schijf in AE, maar de netwerkschijf als scratch-schijf voor PP. Ik zag ook dat de preview map voor PP geen bestanden bevat.

Dit kan ook een deel van het probleem zijn… Ik heb de bestanden oorspronkelijk in PP geimporteerd als “ARRI cinema” in plaats van “AVCHD 1080p square pixel” dus misschien zijn er metadata verwisseld. Ik heb het sindsdien veranderd… maar zijn er manieren om PP te dwingen preview/cache/metadata bestanden opnieuw te schrijven?

Ik heb geprobeerd het probleem te googlen… maar “no audio in AE” geeft veel te veel resultaten en geen enkele lijkt mijn probleem te zijn.

Extra frustrerend is dat het werkte… toen niet meer… toen kwamen ze weer terug. Ik heb geprobeerd een nieuw PP project bestand op te slaan en te importeren. Ik heb nieuwe versies van het AE bestand opgeslagen en zelfs nieuwe lege AE bestanden aangemaakt. Niets werkt. Behalve één keer kwam het gewoon terug zonder dat ik iets deed – behalve dan misschien AE herstarten, wat niet altijd werkt. Hetzelfde geldt voor het herstarten van de machine.

In AE is er een instelling “write XMP IDs to files on import” die uit staat. Ik had gelezen dat het niet goed was om aan te hebben staan omdat het de XMP data wijzigt… maar de beschrijving klinkt alsof het zou kunnen helpen in mijn situatie. Maar ik heb geen idee en wil niet zomaar wat gaan omdraaien in de hoop dat iets werkt.

Enig idee? Welke andere informatie kan ik geven? Bedankt voor alle suggesties. Ik word gek. Ik laat het weten als ik nog iets weet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.