Review van onze Ikea Ektorp sectionele 7 jaar later

Hey vrienden! Oké, dus ik kom net van mijn Instagram af na het beantwoorden van een heleboel vragen toen ik gisteren een reeks videoverhalen had gepost over de nieuwe slipcover die ik heb gekocht voor onze Ikea Ektorp-sectionional. Ik heb net de kleur Nordvalla Beige gekocht en ben dol op de nieuwe tint en hoe het onze woonkamer heeft opgefleurd. Ik heb nu 4 hoezen voor deze bank, oepsie…. hoe is dat gebeurd??? Hoe dan ook, ik heb besloten om vandaag hier te komen en een post samen te stellen voor iedereen die misschien op zoek is naar een stuk uit de Ektorp lijn van banken. Ik heb een lijst samengesteld van de FAQ’s die ik heb gekregen over deze sectionele en de slip covers en deel ze vandaag met jullie in de hoop dat het je zal helpen met je debat over het al dan niet kopen van deze bank.

Ik moet ook zeggen voordat ik begin dat dit is op geen enkele manier gesponsord door Ikea. Dit is gewoon mijn eerlijke tot goedheid mening van deze sectionele na het bezit van het voor 7 jaar.

Alrighty, dus laten we beginnen met een aantal vragen die ik heb gekregen.

1. Is het comfortabel?

Ja, het is een comfortabele bank. We hebben veel gezellige avonden, middagdutjes en zelfs logeerpartijtjes op deze bank gehad. Het schuim van de zitting voelt naar mijn mening medium stevig aan en is misschien niet voor iedereen weggelegd, en de rugkussens zijn wat zachter. Wat ik qua comfort wenste voor deze bank, was dat de diepte wat dieper kon. De diepte is ongeveer 18″ voor je bips om op te zitten voordat je de rugkussens raakt, dus het is niet super diep in vergelijking met sommige andere banken die er zijn. Hoewel, het gebrek aan diepte heeft ons nooit echt gehinderd. Mijn man is 1,80 m en kan met zijn voeten op de grond comfortabel achterover leunen op deze bank, maar als je langer bent dan is de Ektorp lijn misschien niet diep genoeg voor je.

2. Heeft het schuim zijn vorm verloren, of zijn de kussens doorgezakt?

Nee, het heeft nooit zijn vorm verloren. Dit is waarschijnlijk het nummer 1 ding waar ik hoog over kan opgeven bij deze bank is het wonderschuim dat in deze bank ligt! We zijn ook niet zachtzinnig met onze bank, onze kinderen hebben er ontelbare keren overheen gerend, gestuiterd en gesprongen op dit ding. Ook de honden gaan er wel 100 keer per dag op en af. Dit is ook onze woonkamer, we gebruiken deze bank dagelijks om tv te kijken, dus het is zeker een drukke plek. Ik weet niet hoe het komt dat hij er nu niet uitziet als een uitgezakte puinhoop, maar hij voelt en ziet er nog net zo goed uit als op de dag dat we hem kochten, geen grap! Ik zorg er wel voor dat ik de rugkussens één keer per week omdraai om er zeker van te zijn dat er geen slijtage plekken zijn. Oh en dat is nog iets, geen van de kussens zitten vast aan deze bank, zelfs geen klittenband, waar ik van hou…. ze zitten daar gewoon mooi, zodat ik ze makkelijk kan draaien als dat nodig is….oh en het maakt een geweldig fort van muren, plafonds en vloeren, (ik weet dat de kinderen zouden willen dat jullie dat weten!)

3. Hoe vaak moet ik de hoezen wassen?

Hmmm, dit hangt er vanaf welke hoes er op zit? Toen ik de witte hoes had, waste ik hem waarschijnlijk elke 2 weken met bleekmiddel, en ik vond dat hij er tegen het einde van de tweede week echt vuil uit begon te zien. Dat gezegd hebbende, we hebben 2 kinderen, en 2 honden die niet de hele tijd super voorzichtig waren. In het begin zei ik tegen ze, geen eten op de bank en dat vonden ze een tijdje goed, maar dan gebeurt er iets en vergeten we het. Ook de honden, ik bedoel in en uit de achtertuin om hun behoefte te doen…..en tja….soms kwam dat in sporen op de witte bank terecht!!! TMI, sorry, maar dit is het echte leven hier en een real life review. We hebben ook de dekens geprobeerd voor de honden om op te liggen, maar op de een of andere manier werd het toch nog vies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.